Vem är vem på Falsterbo Horse Show – del två

Igår undrade några oroliga läsare om jag inte hade glömt några av alla karaktärer man ser på Falsterbo Horse Show. Nja, glömt och glömt … Låt mig uttrycka det så här: Även om tårta är gott är det inte gott att äta hela på en och samma dag, så här kommer del två i ”Falsterbotårtan”.

Henrik Hemvärnsman
Henrik Hemvärnsman är 19 år och hemmahörande i Arlöv. Han känner att livet är djupt orättvist. Hade han bara varit född tio år tidigare hade det fortfarande varit allmän värnplikt och han hade fått plocka isär och sätta ihop gevär, äta ärtsoppa kokad över öppen eld, kamouflagemåla ansiktet och han hade fått gå högvakt och vakta kungliga slottet. Men nu är det 2013 och den allmänna värnplikten är slopad. I stället blev det hemvärnet. Han får fortfarande äta ärtsoppa och kamouflagemåla ansiktet, men någon högvakt i stilig uniform blir det inte. Och vad sören är det han vaktar? Nån sorts partytält fyllt med rosa borstar och ponnysaker! Nej, livet är orättvist, tycker Henrik. Tur att det finns en massa snygga tjejer att prata med i alla fall.

Bosse Banbyggare
Bosse Banbyggare är passionerad banbyggare när han inte jobbar på ett otroligt tråkigt kontorsjobb. Hela helgerna och större delen av kvällarna går åt till banbyggeriet. Han är distriktets mest anlitade banbyggare. I ärlighetens namn beror det nog mest på att han är den som alltid svarar när tävlingsarrangörerna ringer. Årets höjdpunkt är när Bosse får vara hinderfunktionär på Falsterbo Horse Show, där han är ansvarig för ett av hinderteamen. Det är årets kompetensutveckling. Han har varenda banskiss sedan 1998 sparad hemma i lägenheten och inspireras hela hösten av de olika banorna. Kanske lite väl mycket, tycker vissa ryttare efter att han har lagt in en svinrygg som första hinder i en 0,90-hoppning. ”Det ska de klara om de ska ut och tävla”, tycker Bosse Banbyggare och funderar på om han ska lägga in en svenskoxer i högsta klassen på den lokala tävlingen om tre veckor.

Pelle Pojkvän
Pelle Pojkvän har bara varit tillsammans med sin hästgalna flickvän i några månader och är fortfarande tillräckligt nykär för att inte kunna vara ifrån henne en endaste sekund. Därför befinner han sig på Falsterbo Horse Show när resten av grabbgänget har dragit till Rhodos. Kanske är det här och nu han börjar fatta vad det är han verkligen har gett sig in på. Klarar förhållandet en vecka i Falsterbo, där flickvännen sitter och tittar timme in och timme ut på dressyr (eller som Pelle kallar det: ”att titta på målarfärg som torkar”), klarar det resten också. Hoppningen är lite roligare, tycker Pelle Pojkvän, för där händer det lite. Fast roligast är huntingen, för alltid är det någon som ramlar av. Helst i något av vattenhindren.

Sune och Solveig Soldyrkare
Sune och Solveig bor i en husvagn på campingen. De har samma hörnplats som de har haft de senaste femton åren. Där parkerar de husvagnen hela sommaren. De har både häck, fönsterlådor och hammock, där på campingen. Det är ju lite jobbigt när alla hästarna invaderar näset, men samtidigt bjuds det ju på både bröd och skådespel. Eller bjuds och bjuds, tycker Sune som klagar över hutlösa priser för en bakad potatis med skagenröra. Men Solveig gillar att titta på ryttarna, de är ju så tjusiga i sina kavajer. Bäst tycker hon om han Rolf-Göran Bengtsson som pratar så lustigt. Han är stilig han, en riktig karlakarl, där han sitter högt uppe på sin häst. Men det vågar hon inte säga till Sune.

Ulrika Utställare
Falsterbo är bra för kommersen tycker Ulrika som driver en ridsportsaffär hemma i Eskilstuna. Kundunderlaget är inte jättestort hemma, så Ulrika sitter med ett alldeles för stort lager. Det lagret brukar hon ta med till Falsterbo och rea ut. Fast först höjer hon priserna med 30 procent. Några trogna väninnor brukar följa med och tillsammans klämmer de ihop sig i en hyrd friggebod, där de dricker alldeles för mycket rödvin om kvällarna och är uppe alldeles för sent. Det får till följd att de ärtiga och trevliga damerna som i början har så bra koll på lager och ordning i sin tillfälliga affär, i slutet av veckan hasar omkring i röran och knappt svarar på tilltal från kunderna. På hemresan tänker de: ”aldrig mer”, men lik förbannat kommer de tillbaka nästa år. För det är trots allt något visst med Falsterbo …

Missade du del 1 av Vem är vem på Falsterbo Horse Show? Läs den här.

Annonser

6 thoughts on “Vem är vem på Falsterbo Horse Show – del två

  1. Pingback: Vem är vem på Falsterbo Horse Show | the Horse World of Carro

  2. Pingback: Carros julkalender 4 december: storstadssemester eller strandhäng | the Horse World of Carro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.