Carros julkalender 9 december: för att alla hästar inte har det lika bra som din

För de flesta av oss som äger hästar är det en självklarhet att se till hästen varje dag får mat och vatten, att den får rent i boxen och att den får gå ut varje dag, att den har hästkompisar och att hovslagare regelbundet ser över hovarna. För vissa hästägare är det inte lika självklart.

Alla hästar har det inte lika bra som din. En del får gå ute hela vintern, utan så mycket som ett vindskydd. Andra får aldrig se dagsljus. De står upp till knäna i sin egen avföring och får inte veterinärvård om det skulle behövas. Man skulle kunna tro att det händer i en annan del av världen, men det handlar om Sverige.

Svenska Hästars Värn är en ideell organisation som bedriver en rikstäckande räddningsverksamhet för hästar som far illa. De tar hand om hästar som myndigheterna har omhändertagit för att ägarna har vanvårdat eller övergivit dem. Hästarna placeras först i akuthem för att rehabiliteras psykiskt och fysiskt och därefter placeras de ut hos godkända fodervärdar.

Nu kan du hjälpa dessa hästar till ett bättre liv. Alla vi som håller på med hästar vet att hästhållning kostar både tid och pengar. Svenska Hästars Värn får rabatt på exempelvis veterinärvård och stallströ, men det är fortfarande stora pengar som ska ut.

Att bli medlem i Svenska Hästars Värn kostar 200 kronor per år. Lägg på en hundring, så blir hela familjen medlem. För de pengarna får du både föreningens medlemstidning och rabatter hos föreningens partnerföretag.

Du kan också stödja Svenska Hästars Värn på andra vis, antingen genom att jobba ideellt eller genom pengagåvor. Oavsett vad du väljer kommer din gåva eller ditt engagemang att göra skillnad för en häst. Det kan vara skillnaden mellan liv eller död.

  • För 100 kronor kan du ge en häst tak över huvudet ett dygn i ett akuthem.
  • För 500 kronor kan en häst få hovarna verkade.
  • För 1 000 kronor kan en omhändertagen häst få ett pass.

Här kan du läsa mer om hur du stödjer Svenska Hästars Värn – för alla hästar har det inte lika bra som din.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.