Lär dig mer om hästar

Nu har jag klarat av tre veckor av min foderkurs. Förra veckan var jag lite missnöjd med att jag bara fick 18/20 på provet, men den senaste veckan fick jag 19 poäng. Anledningen till att jag inte fick full pott är att det var ett ord som jag inte förstod. Det hade något att göra med hur man processar vetekli. Det betyder att jag har haft 19-18-19 på proven när två kvarstår, så det får jag vara ganska nöjd med.

Jag kan meddela att det är inte mycket nytt under solen på foderfronten. Ett bra hö är fortfarande grunden till en fungerande foderstat. Några saker som jag i alla fall har lärt mig: stärkelserikt foder är det i princip bara hästar som springer snabbt som behöver och om man ska fodra med majs är det bättre att servera det krossat än helt eftersom hästen kan tillgodogöra sig det bättre då.

Vill du också lära dig mer om hästar? Jag hittade en spännande amerikansk sida, Extension, en gratissajt där man kan lära sig massor av olika grejer om mängder av olika ämnen, inte bara hästar. Men om du klickar här kommer du till samlingssidan med alla hästrelaterade saker, som hur man bedömer om en häst är smal eller tjock, vanliga hovproblem och hästens metabolism. Mumma för den vetgirige!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.