Alldeles för länge sedan sist-skvaller

Dyraste hästen till ny ryttare
Palloubet d’Halong som tidigare reds av Jannika Sprunger såldes förra året till Qatar för en fantasisumma som sägs vara 2000-talets högsta köpeskilling. Den elvaåriga valacken har hittills ridits av Ali Yusef al Rumaihi, men nu berättar bloggaren Noelle Floyd att lagkamraten Bassem Hassan Muhammed har fått ta över den. Ekipaget har redan börjat tävla och startade 130 och 135 i den tvåstjärniga tävlingen i Mariënheem förra helgen, där de var felfria men hade tidsfel i båda klasserna.

Andretti H pensioneras
Den brittiska dressyrryttaren Laura Tomlinson-Bechtolsheimer har pensionerat sin gamle tävlingskamrat Andretti H som har hunnit bli 19 år. ”Andy” togs upp till internationell Grand prix av den italienska ryttaren Anna Paprocka-Campanella. Även hennes tränare, tysken Hubertus Schmidt, tävlade hästen en hel del och blev bland annat tysk mästare 2007. Förra året lämnade Laura över tyglarna till sin beridare Lara Griffith som var reserv till VM tillsammans med Andy, skriver Eurodressage. Men nu är det dags för Andy att mata ankorna i Cornwall hos sina ägare, Lauras föräldrar.

Richfield såld till Australien
Den svenskfödda hingsten Richfield som ägdes av Flyinge och reds av Susanne Gielen innan den holländska ryttaren Annemieke Vincourt tog över tyglarna, har sålts till Australien. Det är dressyrentusiasten Alicia Fielmich som har storshoppat i Europa. Hon har också köpt den holländska ponnyhingsten Kielshoop Honey Hill, enligt Eurodressage.

Inte gratis
Vid Westfalens elitauktion förra helgen såldes det treåriga Stoet Venezia (e. Vitalis – Royal Angelo I) för hela 200 000 Euro. Du ser underverket på videon här nedan. Ja, även jag nöjer mig med att titta. Se, men inte röra när det handlar om så dyra hästar …

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.