Den perfekta julklappen till Hans-Dieter Dreher

Att den tyska hoppryttaren Hans-Dieter Dreher verkar vara helt såld på rött kan inte någon som har kollat världscupen ha missat. Det är röda stigbyglar, röd kavaj och röda detaljer på hjälmen. Drog man av honom stövlarna är min gissning att han har röda strumpor också.

Om du vill ge herr Dreher – eller någon annan rödälskande hästägare – en fin julklapp har jag det perfekta förslaget: vetekudden Hot-Horse som nufinns även i rött. Stiligt, tycker jag.

Vetevärmaren finns nu även i juligt och kuligt rött. Copyright: Hot-Horse.

Vetevärmaren finns nu även i juligt och kuligt rött.
Copyright: Hot-Horse.

En liten fågel (som heter Lisbeth och som är den som har utvecklat vetevärmaren) viskade i mitt öra att Hot-Horse kommer att finnas i Uhips monter på Friends i helgen.

Samma fågel tipsade också att man kan få en jämnare värme i kudden genom lägga den i en plastkasse när man micrar den. Man behöver inte värma kudden i stallet, om man inte har någon micro där, utan det går bra att köra den hemma och sedan ta med till stallet.

Själv kan jag tipsa om att vetekudden är suverän att värma bettet med. Nu är det så kallt att man inte vill stoppa in ett iskallt bett i den stackars hästens mun. Om du använder din vetekudde på hästen exempelvis medan du mockar är den fortfarande varm när det är dags att börja borsta och göra iordning för ridning. Vik då ihop kudden och stoppa in bettet någonstans mitt i, så är det lagom varmt när det är dags att tränsa. Ridpasset kan inte börja bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.