5 saker du behöver veta när ditt barn börjar rida

Så ditt barn ska börja rida? Grattis! Om du själv inte har några tidigare erfarenheter av hästar kanske du har en lite skev bild av vad det innebär att vara ryttare. Läs därför de här korta råden, så kommer resten av ditt liv bli så mycket lättare.

  1. Det är bara på tävling som man har på sig kavaj och vita ridbyxor när man rider. Klär du ditt barn i en sådan utstyrsel på ridskolan kommer han eller hon att bli utskrattad. Klä ditt barn i mörka, oömma kläder inför vistelsen i stallet. Det kommer att bespara dig många timmar av tvättande. Du anar inte hur smutsig man kan bli i stallet.
  2. Inför ridlektionen förväntas ditt barn att borsta hästen och att sadla den. Samma sak efter lektionen. Då ska hästen tas omhand. Det är en del i utbildningen och inte att bli utnyttjad.
  3. Så småningom kommer ditt barn kanske bli skötare på någon häst och förväntas sköta den någon eller några gånger i veckan. Det är inte något ditt barn kommer att få betalt för. Nej, det är inte heller att bli utnyttjad. Det är att få gratis lektioner i att ta ansvar. Varje vecka.
  4. Ditt barn kanske blir mer engagerad i ridklubben och får sitta i styrelsen för ungdomssektionen eller bli ungdomsledare och leda teorilektioner för yngre barn eller kanske tävlingsledare. Allt utan att få ett öre betalt. Nej, inte heller det är att bli utnyttjad. Det är att få gratis utbildning och därtill praktik i styrelsearbete, ledarskap och projektledning. Vem vill inte ha det i sitt CV? Det är guld värt när ditt barn så småningom söker sitt första jobb, oavsett om det är ett jobb med hästar eller någonting helt annat.
  5. Ditt barn kommer med största säkerhet att bli trampad, biten, avkastad eller skadad på annat vis i stallet. Sånt händer ibland, även om man vidtar alla säkerhetsåtgärder. Lev med det. Är ungen i stallet vet du i alla fall var han eller hon är. Du hämtar hellre din tonåring på sjukan med en bruten arm än på Maria Pol med alkoholförgiftning.

Om du har de här enkla punkterna i åtanke kommer du njuta varje sekund ditt barn tillbringar i stallet. Och eftersom stallet är en egen tidszon bör du tänka på att det kan ta liiiiite längre tid än planerat med hästarna. Det är inget konstigt eller något som bara gäller ditt barn, så du behöver inte bli arg när middagen blir kall – igen. Det är så för alla. Det kallas för stalltid.

DSC_0278

Missa inget från Carro! Följ via WordPress, Facebook, Twitter, Instagram eller Bloglovin’. Läs mer under rubriken ”Följ Carro” här på sidan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.