Då pensioneras Valegro – som kan komma att hamna under ny ryttare

Nu är det bestämt. Stjärndressyrhästen Valegro kommer inte att tävla igen och han kommer att pensioneras i år. Carl Hester som äger en del av ”Blueberry” bekräftar detta till Horse & Hound.

Framträdandet under OS i Rio där Valegro tillsammans med sin ryttare Charlotte Dujardin tog individuellt guld och lag-silver i dressyr blev den 15-åriga valackens sista tävling.

Carl Hester säger: ”Den gamla, energiska Valegro är tillbaka och det är så vi vill att folk ska komma ihåg honom. Charlotte behöver inte bli bedömd med honom igen. De har inget mer att bevisa.”

Nästa vecka kommer Valegro och Charlotte att vara med i en clinic under tävlingarna i Central Park i New York. Nästa punkt på deras agenda är en avtackningsceremoni på tävlingarna på Olympia i jul. Hur gärna vill jag vara där?

Hästen kommer att fortsätta ridas hemma i framtiden och vara med på clinics, men inte tävla. Carl avslöjar också att han själv kan komma att rida Valegro i framtiden. Under helgen är Charlotte på de brittiska mästerskapen med några av sina andra hästar och under tiden är det Carl som rider Valegro – något som kan kan komma att göra även på clinics i framtiden, för han har roat sig kungligt. Om det är okej för Charlotte förstås, skyndar sig den ödmjuke Carl att säga.

I nästa veckas nummer av Horse & Hound kommer Carl att berätta mer om pensioneringen och vad som väntar för Valegro i framtiden. Charlotte har ju flera yngre förmågor, bland andra Barolo, att tävla.

Så här såg det ut när Valegro var sex år gammal – och Carl red honom i en clinic på Badminton. Det är inte omöjligt att Valegro visas på en ny clinic på Badminton i vår. Om det blir Carl eller Charlotte som rider får de slåss om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.