SVT gjorde sig osams med Sveriges samtliga hästvänner

SVT gjorde en dundertabbe under dagens direktsända världscupshoppning från Göteborg.

När det var sex ryttare, varav en svensk, kvar i omhoppningen bröt SVT. Var det något viktigt? Något som absolut inte kunde vänta? Något som inte kunde sändas på en annan tid? Nej, det var ett program om Bollywood från Utbildningsradion. Sveriges hästvänner rasade på Facebook och Twitter. ”Helt otroligt idiotiskt”, ”Fy fan, SVT” och ”Just nu hatar jag SVT!!” är bara några av kommentarerna.

Hade det hänt om det hade varit fråga om fotboll? (”Vi har fem minuter kvar av EM-kvalet mot Montenegro och Zlatan ska precis lägga en straff, men vi måste tyvärr bryta här.”) Hade det hänt om det hade varit skidor? (”Charlotte Kalla ska precis ge sig iväg ut på sista sträckan i stafetten, men vi måste tyvärr bryta här.”) Hade det hänt i någon annan stor sport?

Det ska bli mycket intressant att se hur SVT hanterar det här. För det här blev inte bra. Alls.

5 thoughts on “SVT gjorde sig osams med Sveriges samtliga hästvänner

  1. Jag har precis gått med i Facebook gruppen ”Vi som protesterar mot hur SVT behandlar ridsporten”
    Helt otroligt att de kan göra så.

    • Nej, jag fattar inte heller. Och de där förklaringarna de kommer med om att det inte skulle finnas någon ledig kanal är ju bara löjeväckande. De var ju redan i en kanal. Det är väl bara att låta bli att trycka på play på UR så är saken klar. Det är ju för sjutton 2015. Eller för att citera en känd bankman: ”Du kan allt du vill. Det du säger att du inte kan, det vill du inte heller.”

  2. Det hade aldrig hänt om det hade varit fotboll det är likadant om man skall se trav på tv 12 man bara flyttar det till en kanal som inte alla kan se för den förbannade fotbollen skull

  3. Pingback: Carro sammanfattar 2015 och förutspår OS 2016 | the Horse World of Carro

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.